Parempi elämä miljardeille ihmisille

Tavoitteenamme on parantaa miljardien ihmisten elämää tarjoamalla ympäristöystävällisen ja teknologisesti edistyneen valmistustavan lisäävään valmistukseen.

Avaamme uusia mahdollisuuksia lisäävään muovipohjaisten tuotteiden valmistamiseen myös vaativille teollisuuden aloille. Hyödynnämme monialaista tuotannon ja räätälöidyn polymeeri- sekä polymeerikomposiittituotteiden ymmärtämistä massatuotantoon ja jopa kaikkein haastavimmilla aloilla kuten pysyvästi implantoitavien rakenteiden valmistamisessa.

Tavoite on kunnianhimoinen. Kuinka onnistumme?

Muistetaan ympäristö

Teknologiassa käytetään luontoperäisiä ja turvallisia materiaaleja kuten selluloosaa, sokeria ja vettä.

Huolehditaan työturvallisuudesta

Tulostusteknologiamme hyödyntää luonnollisia ja vesiliukoisia yhdisteitä ilman vahvojen kemiallisten liuotteiden tarvetta tulostusprosessissa.

Käyttökelpoisuus ja joustavuus

Jotta menetelmä on varmasti käyttökelpoinen kaikkialla maailmassa, sen tulee olla yksinkertainen ja helppokäyttöinen.

Saumaton integroitavuus olemassa olevan laitteiston kanssa on meille tärkeää.

Tiimi

Rayo 3D on tiimi, joka jakaa yrityksemme unelman. Olemme hammaslääkäreitä, tiedemiehiä ja innovaattoreita.

Pekka Vallittu

Hall.pj, partneri, DDS, PhD, Dr.h.c., cdt, Professor of Biomaterials Science University of Turku

”Olemassa olevia käyttöön jo vakiintuneita lisäävän valmistuksen menetelmiä yritetään käyttää kaikilla eri teollisuuden aloilla, vaikka menetelmien rajoitukset ovatkin tiedossa. Uusia menetelmiä, kuten kohtaamispolymerointi (frontal polymerization), kehitetään käytettäväksi myös 3D-tulostuksessa. Olemme kehittäneet kohtaamispolymeroinnin kaltaisen 3D-tulostusmenetelmän, jolla voidaan ratkaista erityisesti monimateriaalitulostuksen ongelmia.”

Pekka Vallittu

Pirkko-Liisa Tarvonen

Johtaja, menetelmän analyyttinen kehittäminen ja testaus, hall.jäsen, partneri, HLT, EHL

“Koen itseni etuoikeutetuksi saadessani olla mukana kehittämässä tätä uutta menetelmää, jonka avaa täysin uusia näköaloja 3D-tulostukseen.”

Pirkko-Liisa Tarvonen

Kenneth Tarvonen

Toimitusjohtaja, KTM, partneri

“Näen innovaation bisnespotentiaalin aivan valtavan suurena ja koko maailman käsittävänä. Globaalilla tasolla tämän innovaation kaupallinen merkitys on onnistuessaan vuositasolla varovaisesti arvioiden ainakin satoja miljoonia euroja.”

Kenneth Tarvonen

Sijoittajamme

Investment groups

Yritykseemme sijoittaneet osakkaat ovat tämän uuden teknologian kehittämisen tärkeä rahoituslähde.

Tarinamme

Meillä Rayo 3D Biotechissa on monialainen ymmärrys tarpeesta löytää uusia ratkaisuja yleisiin valmistusteknisiin ongelmiin laajentuvalla 3D-tulostuksen saralla.

Aluperin yhtiö perustettiin v. 2018 tavoitteena kehittää automatisoitu menetelmä hammastäytteiden valmistamiseen hammaslääkärin vastaanotolla. Menetelmää kehitettäessä huomattiin teknologian soveltuvuus myös muille teollisuuden aloille. Tämä ymmärrys johti InLiq-3D® -menetelmän kehittämiseen.

InLiq-3D® -teknologinen alusta mahdollistaa täysin uudenlaisen tulostamisen muovimonomeereilla ja muovikomposiiteilla. InLiq-3D® teknologia mahdollistaa tulostamisen olemassa olevilla ekstruusioon perustuvilla 3D-tulostimilla.

Meille on tärkeää, että kehittämämme 3D-tulostusteknologiaa vastaamaan vihreän siirtymän ja kestävän kehityksen vaatimuksia erilaisten kustomoitujen tuotteiden valmistamiseen terveydenhuollon ja muiden alojen tarpeisiin. Teknologia on myös käyttäjäystävällinen ja turvallinen.

Uusimmat uutiset